lunes, 29 de septiembre de 2008

Esclaus del Nostre Temps


Al llarg de l'història, hem pogut observar, com els humans amb poder adquisitiu, s'han aprofitat dels mes desfavorits. "Així som els humans", doncs a la mínima que podem obtenir un benefici, per molt mal que puguem causar, ho fem sense compasió. D'altra banda, els humans oprimits, sempre han reaccionat davant d'aquestes situacions, lluitant, demanant llibertats i drets per viure millor.

Ara, en el nostre temps, en un país democràtic, tothom té dret a l'educació, a la sanitat, a viure bé y tenir uns drets, encara que també hi ha persones que viuen a la misèria. Tots som iguals davant la llei, tots tenim dret a una vida digna i a una seguretat.

No obstant, molt poca gent s'horroritza al pensar que actualment també hi ha esclaus, que neixen amb un destí marcat (moltes vegades al teu filet). Aquests esclaus podem comprar-los, vendre'ls, com si la natura els hagués fixat un preu. Ells no tenen veu, ni tampoc opció.

Sembre hi ha hagut gent justa i amb una filosofía vegetariana com Einstein, Gandhi o Leonardo Da Vinci que deia -"Si ets com tu t'has descrit a tu mateix, el rei dels animals, seria millor anomenar-te rei de les bèsties, doncs tu ets la major de totes elles! -Per què els ajudes a que et puguin donar després les seves cries per gratificar la teva gana, amb el qual has triat convertir-te en la tomba de tots els animals?"



Animals com la vaca, el pollastre, els porcs... són criats pel benefici econòmic. Són obligats a néixer, condemnats al sofriment i l'explotació, drogats per augmentar la seva massa corporal, vivint en miserables condicions i destinats a morir per arribar als nostres plats. Altres, son torturats i ridiculitzats en espectacles, per fer-nos passar una bona tarda, com en el cas de circs, zoos o bé altres actes com el toreig, el quan anomenem "Festa Nacional". No creus que ells també mereixen ser respectats i tenir uns drets com el teu gat o el teu gos?

Els vegetarians/vegans som animals humans que respectem als altres animals no humans, tant com a la nostra pròpia espècie o família. Molta gent adopta seguir una alimentació vegetariana/vegana per motius mediambientas, per combatir la gana al món, per motius estètics, ètics, per respecte els animals i el maltractament d'ells en granjes e indústries.

Altres per motius de salut, doncs está comprovat i hi han estudis científics que demostren que una dieta vegetariana es molt més saludable que una alimentació omnívora, argumentat que una eliminació de carn a la dieta redueix el risc a patir o desenvolupar malalties cardiovasculars i altes...

D'altra banda, molta gent afirma que els humans han menjat carn des de sempre, que sense l'ingesta de determinats productes animals no es possible seguir una vida saludable, i que les persones vegetarianes tenen carències de proteïnes, calci... No obstant, existeixen altres aliments d'origen vegetal que també contenen aminoàcids essencials que l'organisme necessita per sintetitzar les proteïnes necessàries. A més, la nostra estructura anatòmica, comparada amb els animals omnívors, carnívors i herbívors, ens dóna informació necessària com per saber que no som ni carnívors ni omnívors.
Per una banda el sofriment animal, innocents que tenen sentiments y capacitat per sentir dolor són explotats càda dia fins la seva mort, d'altra banda el nostre plaer de gaudir d'un gran bistec, no necessari. Que té més pes? el meu plaer egoista o la seva vida? "Podries mirar un animal als ulls i dir-li: el meu apetit compta mñes que el teu sofriment?" - Jo no.

Penso que el respecte és una virtut moral que no ha d'establir diferències entre animals humans i no humans, com tampoc amb el medi ambient, ja que tot el que fas als altres, t'ho estàs fent a tu mateix. Tot és un cercle tancat.





"La no violencia conduce a la ética mas alta, lo cual es la meta de toda evolución.
Hasta que no dejemos de lastimar a otros seres vivos, seguiremos siendo sal
vajes"

Thomas Edison

Por un mundo mas justo :)



No hay comentarios: